maandag 4 mei 2015

S en de beer - S and the bear

Toen ik in de shop van Sew Natural een stofje kocht voor de verjaardagsjurk van Z, werd ik verleid tot het kopen van dit stofje voor S. Ik had al direct in gedachten wat ik er van wilde maken: een T-shirt met korte raglan mouwen. IJverig begon ik zelf het patroon te tekenen. Toen viel de Knippie in de bus, en daar stond een T-shirt met korte raglan mouwen in. Dus ik besloot het mezelf niet moeilijker te maken en dit patroon als basis te gebruiken.

When I bought a fabric for Z's birthday dress at Sew Natural, I was seduced to by this fabric for S. I already had in mind what I would make with it: a T-shirt with short raglan sleeves. I diligenty started to drew a pattern. Then the Knippie arrived, and in it stood a T-shirt with short raglan sleeves. So I decided not to make it hard on myself and use this pattern as a base.


Wel paste ik het een en ander aan, te beginnen bij de hals. In het originele patroon zit er een split tussen het voorpand en de mouw. Daar had ik niet zo'n zin in en de hals van het shirt leek me wijd genoeg voor het hoofd van S. Aangezien ik deze jurk ook zonder split had kunnen maken, durfde ik hier de gok wel te maken. Nou de hals is wijd genoeg, hij had zelfs nog wat smaller gekund.

I did alter some details in the pattern, starting with the neckline. In the original pattern there is a split between the front and one of the sleeves. I didn't like this and I guessed the neckline would be wide enough to fit over S's head. As I could have easily made this dress without the split, I dared to take this gamble. Well, it turned out wide enough, it even could be made a bit more narrow.

Bij het afwerken van de zoom, moest de onderrand eigenlijk op het shirt genaaid worden. Ik heb het shirt eerst eens gepast en vond het aan de korte kant. Daarom besloot ik de strook maar dubbel te vouwen en hem als zoom aan het shirt te naaien in plaats van er op.

When finishing the hem, the strip at the bottom should be sewn on top of the the shirt. When fitting, I found the shirt a bit short. So I decided to fold the strip and sew it as an extention on the shirt.

Al met al heb ik dus eigenlijk het originele patroon alleen als basis gebruikt. Ik vind het shirt wat te wijd en het had wat mij betreft wat langer gemogen. Misschien de volgende keer toch maar zelf een patroon tekenen...? S is er in ieder geval erg blij mee, zijn beren-shirt, en dat is het belangrijkste, toch?

In the end I only used the original pattern as a base. This shirt is a bit wider and shorter then I had hoped for. Maybe next time I'll make my own pattern al along...? S is just very happy with his bear-shirt, and that's what is important, isn't it?


Patroon: Knippie 2, 2015 shirt 25 (Met aanpassingen)
Stof: Tricot Camping Bear en Bruine Jersey (uitverkocht), gekocht bij Sew Natural

Pattern: Knippie 2, 2015 shirt 25 (With alterations)
Fabric: Tricot Camping Bear and Bruine Jersey (Sold out), bought at Sew Natural

4 opmerkingen:

 1. Mooi, leuke combinatie met dat effen bruin! Zelf gebruik ik liever Ottobre dan Knippie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zat toevallig net in een Ottobre te bladeren en bedacht dat die patroontjes er wel leuker uit zien dan in de Knippie... :) Ga ik vast ook nog een keer iets uit maken.

   Verwijderen
 2. Wou mooie combinatie! De stof staat op mijn verlanglijstje!
  Ik twijfel of dit ook voor een meisje kan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik denk dat het wel voor een meisje zou kunnen. Misschien leuk om te verwerken in een jurkje of rokje? Dan is het echt meisjes-achtig en toch stoer. Ik zou het dan wel combineren met een effen stofje, maar dat is natuurlijk mijn smaak ;)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! - Thank you for leaving a reply!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...