maandag 2 januari 2017

New Year - New Bloglife

(For English scroll down)
 
Laat ik maar beginnen jullie een goed 2017 toe te wensen, na maanden van afwezigheid...

In 2016 ben ik begonnen met een nieuwe, uitdagende baan. Daarnaast wil ik actief zijn op school, op het kinderdagverblijf, nog wat sporten, o, ja en ik heb natuurlijk ook nog 3 kinderen. Waarvan er een zwemles en muziekles heeft, een judo.... Nou ja, mijn dagen zijn redelijk gevuld. Het lukte me steeds minder goed om tijd en zin te maken om de blog bij te houden. Op den duur merkte ik dat genaaide kleertjes heel lang klaar lagen om te fotograferen, zonder dat de kinderen ze al hadden gedragen. Toen dacht ik: Dit moet anders.


Ok. Anders. Maar hoe? Ik heb hier gewoon niet heel veel tijd voor. Dus het moet leuk blijven voor mij, maar ook voor jullie. Ik heb wat bedacht en ben benieuwd wat jullie er van vinden. Ik blijf bloggen, misschien niet heel frequent, dat moet ik nog bekijken. Maar ik blog niet meer alles wat ik naai, dat is gewoon niet haalbaar voor mij. Dus wil ik meer tutorials gaan schrijven. Hiervoor hoeft niet persé naaiwerk te blijven liggen voor het gedragen wordt. Daarnaast wil ik niet meer alleen over naaien schrijven, maar ook over andere hobbies: Haken, Fotograferen, Koken, Kinderen? (Ok, dat laatste is niet echt een hobby, maar goed...). Hiervoor ga ik wel een andere blog beginnen, waarschijnlijk WordPress.

Laat me lezen wat je er van vindt. En heb je tips, hoe je met weinig tijd toch kan bloggen, laat t me weten :) En houd deze blog nog even in de gaten voor meer nieuws...After months of absence, I wish you a happy 2017.

I started 2016 with a new job. Besides that I'm active at school, children day care, want to sport, o, and I have 3 kids. Who have musiclessons, swimminglessons, go to judo.... You got it: I have enough to do. It became more difficult to keep up with my blog. Clothes I sewed for the kids where waiting and waiting to be photographed, while the kids didn't wear them. That was when I thougt: This has to change. 

Ok. Change. How? I just don't have loads of time to blog. So it has to be nice for me and for you. I have an idea and I'm curious what you think of it. I keep blogging, maybe not very frequent, I'll see how it goes. I wont blog about everything I sew anymore, that isn't achieveble for me. I want to make more tutorials, For that I don't have to take pictures of clothes before they wil be worn. Besides that, I want to write about more hobbies than sewing only: Chrochet, Photograph, Cook, Kids? (Ok. the last item isn't realy a hobby..). I'll start an other blog, probably WordPress.

I like to read what you think of this idea. Do you have tips about blogging with not much spare time, let me know. And stay tuned to this blog for more news...

10 opmerkingen:

 1. O hoe herkenbaar.... Ook hier gaat dat zo, ik kom al niet zo vaak als ik zou willen aan het naaien toe en àls ik dan weer eens wat maak dan heb ik geen tijd (of is net als ik tijd heb het weer niet geschikt of is het al avond) om het nog een beetje knap op de foto te krijgen. Heel frustrerend! Ben benieuwd hoe je nieuwe manier van bloggen voor jou gaat werken, ik vind tutorials ook altijd dan wel weer heel veel werk, maar ze trekken wel weer meer bezoekers. Maar het belangrijkste is dat je er lol in houdt (of terugkrijgt)! Ik hou in de gaten hoe het je vergaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag me ook altijd af hoe jij dat nou doet, 3 kinderen, eigen baas zijn, bloggen, ... Ben wel blij dat je het herkend. En ja, tutorials is wel meer tijd, maar ik heb het idee dat het 'houdbaarder' is. Ik vind het zelf een beetje gek om na een paar maanden nog naaisels online te gooien, terwijl dat met een tutorial meestal niet zo erg is... ;)

   Verwijderen
  2. Dat is waar, over de tutorials... Ik overweeg ook wel eens om eens een blogpost te proberen over iets anders dan echt naaien. Zo ben ik heel geïnteresseerd in sustainable fashion in het bijzonder, maar in duurzaamheid in het algemeen ook, net als in minimalisme en productiviteit, ik lees graag, en nog zo veel meer. Ik vind dergelijke blogs erg leuk om te lezen en speel wel eens met de gedachte om daar iets over te schrijven, maar dat vind ik dan weer niet bij mijn eigen blog passen en een heel nieuw blog erbij opzetten schiet dan weer wat het doel voorbij in mijn geval ;-)

   Verwijderen
 2. Zo herkenbaar! Bloggen vergaat mij net als naaien. Soms echt in een flow en grote productie, soms wekenlang niks. Ik heb mezelf beloofd om me nooit schuldig te voelen over blogpauzes. Het is mijn blog en niet dat van mijn lezers! En toch knaagt het soms als het even op z'n gat ligt. Naast mijn blog, zit ik ook op Instagram. Ik vind dat echt de perfecte aanvulling! Even snel mijn enthousiasme delen over een naaisel een nieuwe stof of een stap in het naaiproces. Maar ook niet naaigerelateerde zaken die niet op mijn blog passen die passen perfect in mijn Instagram. Op mijn blog kan ik dan meer inhoudelijk oo een naaisel ingaan.
  Oja, wat Pienkel zegt klopt. Ook ik heb ondervonden dat een tutorial schrijven juist erg veel werk is!
  Ik zie trouwens dat je tweetalig blogt. Dat doe ik ook. Het kost erg veel tijd vind ik. Zo af en toe twijfel ik om enkel nederlands te bloggen. Voorlopig doe ik dat niet, want ik wil erg graag opties openhouden voor internationale patroontesten en blogtours. Maar het zou erg veel tijd schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb mezelf ook beloofd me nooit schuldig te voelen bij een blogpauze... Maar toch... als ik iets doe wil ik het goed doen. Als ik het nou wat breder trek, kan ik ook wat meer (kleine) berichtjes bloggen, dacht ik zo. En ja, tutorials zijn meer werk, maar ik 'mag' daar ook langer over doen (zie ook m'n antwoord op Pienkel haar reply).

   Verwijderen
  2. Haha, we struikelen allemaal over hetzelfde geloof ik Marieke... Instagram is idd een heerlijke vervanger, maar soms ook iets TE makkelijk waardoor ik dan helemaal niet meer wil bloggen, omdat ik het tenslotte al uitgebreid op IG heb geshowd. Maar het geeft vaak wel veel meer interactie dan bloggen, dat is ook wel weer leuk.

   Verwijderen
 3. Hier mag alles gewoon gedragen worden. Ik maak hoogstens eerst snel foto's op hanger/grond. En dan als ze het eens aan heeft en er is licht neem ik wat actie- of aan-foto's. Maar goed, het bloggen ligt bij mijook bijna stil. Geeft niet.

  Anderen stappen over op Instagram...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, en in mijn ervaring kosten tutorials juist veeeel tijd.... Maar gat is wel leuk om te doen vind ik.

   Verwijderen
  2. Tja... ik ben soms ook te perfectionistisch denk ik. Ik fotografeer ook graag en dan wil ik ook perfecte foto's. Iets minder streng zijn voor mezelf zou ook wel helpen denk ik ;P

   Verwijderen
  3. Ik leg idd soms gewoon de lat wat lager qua foto's...

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! - Thank you for leaving a reply!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...